A lovakhoz való közel kerülés nem csak a profi lovasok kiváltsága!

Ha valami oknál fogva nem érzed a kapcsolatot a lovakkal, akkor megfelelő kommunikációval mindent megváltoztathatsz!


A Szabadon-Örömmel-Szeretettel program a Kapcsolat Alapú Lóhozállás és ezzel lovasiskolánk alapja …

Régóta lovagolsz, de valamiért még mindig történnek váratlan, érthetetlen helyzetek?

Ha megismered a lovak viselkedését, már könnyedén átlendülhetsz ezeken. Hiszen a váratlan helyzet előtt a lovad mindig jelez, csak meg kell tanulnod olvasni ezekből a jelekből. És ha felismered mi a problémája, számára érthető módon kommunikálva átlendítheted őt a nehéz helyzeten, ami neked is biztonságot ad.

Vagy akár szereted a lovakat, de nem ülhetsz lóra … nem kell megelégedned a “lósimogatással”!

Vannak élethelyzetek, amelyek lehetetlenné teszik azt, hogy lóra ülj.

Ezekben a helyezetekben hajlamos lehetsz azt hinni, hogy számodra egyetlen dolog marad: ellátogatni egy tanyára vagy szabadidő-központba, hogy közelébe kerülj a lovaknak, hogy nézhesd őket, hogy megsimogasd fejüket …

És a legtöbb helyen nem is várhatsz ennél többet …

Mert, ugyebár az egyszeri látogató valóban csak simogatni szeretné őket, a lovas lovagolni, és minden egyéb teendő marad a lovászra, meg a lovasoktatóra.

Nálunk azonban másképp mennek a dolgok!

Nálunk a “közel” nem a karám szélét jelenti!

Képzelj el egy fenséges lovat. Bent van a körkarámban. Figyel. TÉGED figyel, mert Te is ott vagy vele. Fizikális kontaktban, egyetlen karnyújtásnyira.

Most képzeld el, hogy kinyújtod felé a kezed, hogy megsimogasd … de nem, a ló elhúzza fejét. Még nincs kapcsolat közted és közte.

Látod? Ez a probléma a “lósimogatókkal”: a ló természetes ösztöne nem engedi, hogy emberek százai simogassák. Az a ló, amelyik mégis engedi ezt, egy megtört ló.

Te azonban valódi kapcsolatba kerülhetsz velük: különleges programunk megtanítja, hogyan!

Bemutatjuk: a “Szabadon, Örömmel, Szeretettel” azaz a Sz.Ö.Sz programot

Tehát, bent vagy a karámban. A ló figyel rád, de fülével pásztázza a környezetet is. Figyelme megosztott: a környezet megfigyelését nem adhatja fel, hiszen a ló természete ki van hegyezve a veszélyre.

Ez a feszült figyelem egész addig fennmarad, amíg nincs valaki más, aki ezt helyette megteszi: amíg nincs egy ménesvezető, akire rábízhatja magát.

A Sz.Ö.Sz program megtanítja, hogyan válj Te a ló vezetőjévé!

Megtanítjuk, hogyan érd el, hogy a ló olyan mértékben rád bízza magát, hogy a figyelme ne a környezeten, hanem rajtad legyen. Ez a teljes bizalmat jelenti részéről.

Megtanítjuk, hogyan érd el azt, hogy a ló pontosan azt tegye, amit kérsz tőle: kövessen, anélkül, hogy vonszolnod kellene, utasításra bejöjjön, vagy épp kimenjen, lépjen, ügessen, vágtázzon …

Ugorjunk vissza az elejére: bent vagy a karámban …

A ló rád van hangolódva, fülei nem a környezeten vannak: csak téged figyelnek, vágta közben is. Lelassítod ügetésre (ehhez hangot sem kell kiadnod, hiszen a ló Téged olvas), majd lépésre, végül behívod … egyetlen mozdulattal … és a ló bejön.

Kinyújtod a kezed. A ló vár, a szemedbe néz. Aztán megsimogatod. A ló nem húzódik el, csak hagyja, hogy fizikálisan is kontaktba kerülj vele. A kapcsolat erős, a bizalom megvan. Talán álmodban sem gondoltad volna, hogy ez lehetséges.

Elhiszed most már, hogy sokkal több vár rád, mint egy “lósimogatás”?

Mennyi idő alatt tanulhatod meg az ilyen mértékű, mély kapcsolódást a lóval?

A Sz.Ö.Sz program a Kapcsolat Alapú Lóhozállás módszertani alapja. Tapasztalataink szerint 12 alkalmat érdemes a programra szánni.

Ez elegendő ahhoz, hogy betekintést nyerj a lovak viselkedésének a világába, megtanuld kialakítani vezetői viszonyodat és a lovat távolból irányítani, akár mintha a hátán ülnél. Ennyi idő alatt alkalmad lehet több lovunkkal is dolgozni, és élethelyzeteket, szituációs feladatokat talajról megoldani.

Mit ad neked a Sz.Ö.Sz. program?

Elsősorban egy új lóhozállási szemléletet, és átlagon felüli kapcsolatépítési képességet a lovakkal.

Amellett, hogy megismered a lovak gondolkodását és viselkedését, 30 éves lovastapasztalatom alapján kapsz tőlem egy egyénre szabott, személyes értékelést. Ebben megláthatod fejlődésedet az én szemszögemből, rávilágítást kapsz a gyengeségeidre, erősségeidre. Javaslatot kapsz a képességeid további fejlesztésére és ajánlást, merre haladj tovább a lovaskarrieredben.

Neked való ez a Sz.Ö.Sz program?

  • Igen, ha szereted a lovakat, és szeretnéd átélni a számukra érthető kommunikáció örömét.
  • Igen, ha átlag feletti szinten szeretnél kapcsolatot teremteni a lovakkal.
  • Igen, ha félsz a lovaglástól, és szeretnéd ezt a félelmet kidolgozni magadból.
  • Igen, ha lovasként szeretnéd a lovakat mélyebben megérteni, és alkalmazni ezt a tudást a lovaglásod alkalmával is.
  • Igen, ha a lovaglás számodra már nem lehetőség.

 

  • Nem, ha csak lovat szeretnél látni/simogatni. Arra vannak tanyák, lovas centrumok.
  • Nem, ha te a lóidomítás “tekintélyelvű” módszereiben hiszel.

Mennyibe kerül a Szabadon, Örömmel, Szeretettel (Sz.Ö.Sz) programunk?

A tanfolyam díja: 40000Ft/4 alkalom, amelyet a tanuló előre fizetéssel vásárol meg. Az órák előre megegyezett, fix időpontban vannak megtartva. Ennek részleteit a Tanulói Szerződés rögzíti.

“Meg akarom tanulni a Kapcsolat Alapú Lóhozállás módszerét! Szeretnék olyan közel kerülni a lovakhoz, ahogy eddig még soha! Hogyan tudok beiratkozni a Sz.Ö.Sz programba?”

A naptárban jelzett időpontok egyikében szívesen látlak egy személyes találkozóra.

Ezen a találkozón átbeszéljük a részleteket: fixáljuk a tanulási napodat és időpontodat, átbeszéljük a tanulói szerződés pontjait és a házirendet, valamint kitűzzük a kezdés pontos időpontját.

Ha ezek után is úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a kalandba, az első 4 alkalom díját az első óra előttig kell rendezned.

Görgess lejjebb és válassz időpontot a naptárban!

július 2020
hét ked sze csü pén szo vas
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

 

Itt foglald le időpontodat egy személyes tájékoztatásra!

Kattints az egyik szabad napra (fekete szín), majd válassz az elérhető időpontok közül!

Ezt követően a rendszer email-ben jelzi felénk igényedet.

Várd meg a visszaigazoló email-t: ha ez megérkezik hozzád, az időpont a tiéd, szeretettel várunk!

Ha nem találtál szabad időpontot a naptárban, akkor jelenleg nem tudunk új tanulót fogadni. Iratkozz fel, hogy értesíthessünk, ha újra van szabad helyünk!