Szarka (elkelt)

Szarka 5 éves (2014-es) kanca. Marmagassága bottal 150 cm. Teljesen nyers csikóként került istállónkba, tehát a kezdetektől a Kapcsolat Alapú Lóhozállás módszerével lett elindítva. Ez megóvta minden belovaglás körüli negatív élménytől.

Olyan leendő gazdának szánom, aki

  • haladó lovas
  • nem a tekintélyelvű lókiképzési módszerek híve
  • magabiztos és határozott minden jármódban
  • már rendelkezik néhány éves tapasztalattal
  • könnyű súlyú
  • türelmes

Szarka jelleme domináns, de mindemellett ha kiismered, könnyen rábírod új feladatokra. A kiképzését végtelen kiváncsisága nagyban segíti, gyakran ajánl fel új ötleteket. Lovaglása során soha (még az első felüléskor sem) ugrált, bokkolt, nem ragad el, de a vezetői képességeidet gyakran megkérdőjelezi. Ha több napig nincs mozgatva, igényli, hogy felülés előtt futószáron lemozgasd, de rendszeres munkánál ez elhagyható.

Képek Szarkáról

Kattints a képre és lapozd az albumot!

Videók Szarkáról

Szarka története

Szarka elindítása 2018 telén kezdődött. Amikor hozzánk került még nyers csikó volt, így saját belovaglási módszerem alapján építettem fel vele a közös utunkat.

A szabadidomítás alapjait hamar értette és napi szinten alkalmazzuk is elemeit. Talajról könnyen kapcsolódik, stabil a követésben és jól küldhető. Eleje, hátulja körüli fordulatot, hátralépést ismeri. Teljes teste deszenzibilizálva.

Ápoláskor nem csikis, bárhol érinthető. Ápoláskor, nyergeléskor nem szükséges kikötni, szépen áll. Heveder húzásától nem fél. Minden lábát könnyen adja.

Etetéskor nem követelőző, nem kapar.

Sárláskor nem változik meg a viselkedése és a lovagolhatósága.

Félrideg tartásban, saját beállóval rendelkező karámban van tartva egy shetlandi póni társával. A pónit nem bántja, etetéskor sincs köztük konfliktus.

A számára szimpatikus emberekhez azonnal odamegy, a simogatást akkor engedi, ha a kapcsolatot ő kezdeményezte: például ha valaki odaáll karámja széléhez és ő fordul oda hozzá, akkor percekig hagyja, hogy dajkálják. De ha valaki csak benyúl és neki nem szimpatikus, akkor elmegy a beállóba, vagy a karám belső felére, és nem kommunikál.

Nem rúg, nem harap, soha nem sunyít. Rossz szokása nincsen.

Szabadon ugrattuk, nagyon készséges, nem rohan az ugrásra és kellően precíz.

Lovaglásra inkább pörgős, mint hajtós, könnyedén fordul, az első felülésektől kezdve szokatlanul jó egyensúlyban van. Mozgása kifejezetten kényelmes. Könnyen megy előre a csizmára, szája extra puha. Egy vastag csikózablával van lovagolva, de időnként erősnek bizonyul neki.

Lóútlevele, friss oltása és friss vétele van, rendszeresen féreghajtva.

Cegléden a Tulipános tanyán megtekinthető, próbája előzetes egyeztetés után lehetséges, a lovasiskola időbeosztásához igazodva.

 

Eladási Ár: ******Ft

Érdekel eladó lovunk?
Egyeztessünk az alábbi számon:

+3670/9-438-395