Van egy nyers, fiatal lovad, akit szeretnél kapcsolat alapon elindítani?

Vagy szeretnéd lovad negatív viselkedését gyökeresen megváltoztatni?

A bentlakásos lókiképzésünk olyan problémák megoldására hivatott, amelyek néhány hónapig tartó rendszeres és szamai munkát igényelnek. Lovadat ebben az esetben elhozod hozzánk, ahol kiváló tartási körülmények között, gyakorlatilag vele együtt élve, megismerve egyéniségét, számára szükséges módon segítem át viselkedési nehézségein, vagy lovagolom be.

Fiatal lovak kapcsolat alapú elindítása

Bentlakásos képzéseink legnagyobb részét a fiatal lovak elindítása teszi ki.

A képzés alapos talajmunkával kezdődik, ahol kialakítjuk a lóban azokat az alapkészségeket, amelyek a lovaglás során is szükségesek. Így nem okozunk a fiatal lónak lovas alatti frusztrációt azzal, hogy egy új helyzetben (lovassal a hátán) kell kéréseinkre a válaszokat megfejtenie.

Tapasztalatom alapján a legtöbb csikóbelovaglási probléma a földi munka hiányából adódik, amit aztán a ló egész élete során magával hordoz.

Fontos, hogy az első lovas alatti élmények erőszakmentesek, megnyugtatóak és érthetőek legyenek a ló számára, mert ezek az élmények hosszú évekre elraktározódnak a ló tudatában, és befolyásolják életminőségét. Rengeteg későbbi probléma gyakran a belovaglás körüli hibákból ered, gondolhatunk itt egy hevederiszonyra, vagy akár egy lovasát elragadó, bokkoló lóra.

A kiképzési módszerem alapelve, hogy kapcsolatot alakítok ki a lóval, és nem kérek tőle olyan mértékű feladatot, amit a kapcsolat nem bír el. Így fokozatosan, a ló számára érthetően haladva, nyugalomban és jó munkakedvvel haladunk az edzéseken.

A fiatal lovak alapképzése nálam 3 hónapot vesz igénybe.

De mit érünk el ez idő alatt?

Olyan alapképzettségű lovat kapunk, aki talajmunkában minden kérésünket lesi, kiküldhető, behívható, iramváltoztatásokat végrehajtja testjelre.

Minden porcikája érinthető, könnyen ápolható, nyergelhető, kantározható, lábait feladja.

Lovaspályán mindhárom jármódban megbízhatóan lovagolható, fordulékony, puhán reagál a segítségekre.

Tehát egy önállóan lovagolni tudó lovas egy olyan alapszinten képzett lovat kap vissza, akivel könnyen elkezdheti közös karrierjét építeni.

Ez az alapképzés minden szakág számára lényeges, tehát az itt elindított csikókból gyakran lesz szabadidős ló, díjló, vagy ugróló.

Negatív szokások átlovaglása, viselkedési problémák kezelése

Bentlakásos képzés során lehetőség van a kialakult negatív szokások feltárására és megváltoztatására, mely során minden esetben megkeressük a lovad negatív viselkedésének az okát és azt változtatjuk meg. Tehát nem tüneti kezelést alkalmazunk!

Ez nagyon fontos, hisz a lovaink, a nem kívánt viselkedésükkel valamit jelezni szeretnének felénk. A mi meg nem értésünk vezet oda, hogy egyre erőteljesebb a viselkedésmintázat, ami idővel akár veszélyessé is válhat.

Azért fontos a kiváltó okot feltárni és megváltoztatni, mert ha csak a viselkedést, mint tünetet kezelnénk, azt elfojtanánk ugyan a lóban, de a probléma megnyilvánulna egy másik módon. Így az eredményünk célt tévesztene.

Már belovagolt lovak terepbiztossá alakítása

Számtalan dolog előfordulhat, ami megnehezíti hétköznapjaidat. Van egy lovad, akit nagyon szeretsz, minden rendben van addig, amíg nem léptek ki a lovarda kapuján. Utána rohan, mindentől megijed, retteg az autóktól, egyszerűen élvezhetetlenné teszi a lovaglást.

Meg van a bevált, kapcsolat alapú módszer amivel terepen is biztonságossá válik lovaglásod. Bentlakásos képzés során vállalom lovad átlovaglását, amely során mentálisan is felkészültté teszem a terepen előforduló kihívások nyugalomban történő lereagálására.

 

Tehát olyan esetekben érdemes a bentlakásos lépzéseket választani, amikor fiatal ló belovaglásáról van szó, vagy olyan problémáról, ami megnehezíti a hétköznapokat és úgy érzed, szakértő segítség nélkül nem orvosolható.

 

Neked való ez a lehetőség?

  • Igen, ha van egy fiatal lovad és nem mindegy számodra, hogyan lesz elindítva.
  • Igen, ha mindennapjaidat megnehezíti egy adott viselkedés.
  • Igen, ha nem tudsz a fejlődésben továbblépni, mert valami nincs rendben az adott szinten.
  • Igen, ha már veszélyesnek érzed a kialakult viselkedést.
  • Igen, ha szeretnéd, hogy lovad mentálisan jó állapotba kerüljön.

 

  • Nem, ha nem szeretnél semmin se változtatni, végülis nem zavar a negatív viselkedés.
  • Nem, ha nem érdekel mit érez a lovad, csak az a lényeg, hogy valaki belovagolja. Arra vannak tekintélyelvű módszerek, amiket én nem képviselek.

Mennyibe kerül a bentlakásos lókiképzés a Tulipános tanyán?

A lókiképzés havi díja két tényezőből tevődik össze. A bértartás díja 60.000.-/ló/hónap. A lókiképzés díja: 90.000Ft/ hónap.

A lókiképzés díját minden hónap elején kell rendezned. A kiképzési idő alatt érvényben lévő szabályokat a Tulipános tanya házirendje tartalmazza.

“Oké, Kriszti, tetszik: Szeretném, hogy az én csikóm is kapcsolat alapon legyen elindítva. Hogyan tudok jelentkezni?”

Keress meg telefonon, hogy találjunk egy megfelelő időpontot a személyes találkozásra. Akkor lehetőséged nyílik részletesen beszélgetni lovadról, módszeremről és megnézni a képzés helyszínét.

A tartási körülményekről bővebben a bértartás fülre kattintva olvashatsz.