Szeretnéd a lovaglást a lehető legmélyebben megélni?

Kapcsolódj össze mentálisan lovaddal, és alakítsd valódi beszélgetéssé a rajta töltött időt!

Már lovagolsz egy ideje. Kaptál valami újat a talajmunka során, és megélnéd ugyanazt a kapcsolatot lovaglásaid közben is?

Amikor lovagolni tanulunk, megtanulunk technikákat. Megtanuljuk a stabil ülést, a ló irányítását. Tudjuk befolyásolni, hogy milyen jármódban menjen lovunk, a jármódokon belül tudjuk változtatni az iramot.

Lehet, hogy elmentünk a díjlovaglás felé és magasabb szintű idomítófeladatokkal bajlódunk.

Akad, aki díjugratásra adja a fejét.

Van, aki saját lován hobbilovagol.

Mindegy merre indultál el. Ha a lóval való kapcsolat szívügyed, és valóban szeretnéd, hogy a lovaglás ne csak egyoldalúan neked legyen öröm, hanem lovad is élvezze, akkor egy idő után rá kell jönnöd:

Nem lehet ez az egész ennyi. Nem szólhat csak arról, hogy ha sodródik a külső vállán lezárom kívűl, vagy előrelovagolom ha visszatart. Amikor egy igazán öszeforrt ló-lovas párost nézel, akkor láthatod, hogy ennél valami sokkal több van a háttérben. Azt látod, hogy az a profi lovas, akit szemlélsz, nem csinál semmit és a dolgok valahogy maguktól, simulékonyan és rugalmasan megtörténnek.

A harmonikus kapcsolat alapja, hogy tudd, mit gondol és mit érez a lovad!

De ha ez nem a mozdulatokról szól, akkor mit kell “csinálnod”, hogy neked is így működjön a lovaglás?

A KAL csomagban már nem az ülésed csiszolásában és a segítségadások részleteiben veszünk el. Itt egy magasabb szintre lépünk, ahol lovaglás közben szemléljük az eseményeket és valóságosan összehangoljuk a gondolatainkat a lovunkéval.

A KAL csomag azonban nem a “semmit ne csinálj a lovon és akkor nem ártasz” elven működik!

A feladatok végrehajtása folyamatos. A tanítványom és köztem zajló kommunikáció is folyamatos. Itt a feladatok célja és a végrehajtásának módja változik. Ez egy olyan lovas edzés, amihez foghatóval még sehol nem találkoztál. Felejtsd el a lovardai alakzatokat, felejtsd el az angol típusú lovaglás kötöttségeit. Itt a gondolat szabadsága az, ami összekapcsol lovaddal. És ahogy földről meg tudod élni, hogy minden gondolatra működik, úgy fentről sincs ez másképp.

Hol és hogyan tudod ezt megtanulni?

Lovasoktatásunk kiteljesedése a saját módszertanunkon alapuló Kapcsolat Alapú Lovaglás.

A tanfolyam célja az, hogy akár van saját lovad, akár lovas szolgáltatókhoz jársz lovagolni, a legmagasabb szinten kommunikálj lovaddal.

Mennyi időt érdemes eltölteni a KAL programban?

A csomag 3 hónapos egységekből épül fel. Az alkalmak során lehetőséged nyílik számos nyeregből történő technika megismerésére miközben különböző típusú lovakon kipróbálhatod a tanultak működését. A tudásod valóságosan a végtelenségig fejleszthető ebben a műfajban, így addig vehetsz részt a programban, ameddig kedved tartja.

Neked való ez a képzés?

  • Igen, ha túl vagy legalább 3 hónap SzÖSz tanfolyamon (bemeneti követelmény).
  • Igen, ha már nem kezdő lovas vagy.
  • Igen, ha már versenyzel egy szakágban, de kapcsolat terén vannak hiányosságaid.
  • Igen, ha a lovaglás számodra nem csak egy fitnesz mozgásforma, hanem vágysz arra, hogy kapcsolatot teremts a lóval.
  • Igen, ha nem akarsz hosszasan leragadni egy szinten, hanem  komolyabb távlati céljaid vannak.

 

  • Nem, ha csak lovat szeretnél látni/simogatni. Akkor neked a Sz.Ö.Sz programot ajánlom.
  • Nem, ha lovas traumát éltél át és mély félelem van benned a lovak iránt. Neked a Lovas Trauma Kezelése programot ajánlom.
  • Nem, ha még kezdő lovas vagy, neked az Egyéni lovasoktatás programot ajánlom.

Mennyibe kerül a saját módszertanunkkal kifejlesztett, Kapcsolat Alapú Lovaglás programunk?

A tanfolyam díja: 48000Ft/4 alkalom, amelyet a tanuló előre fizetéssel vásárol meg. Az órák előre megegyezett, fix időpontban vannak megtartva. Ennek részleteit a Tanulói Szerződés rögzíti.

“Oké, Kriszti, tetszik: meg akarom tanulni a Kapcsolat Alapú Lovaglás mélységeit! Érdekel a lovam gondolata. Hogyan tudok beiratkozni?”

Ha most végzed a Sz.Ö.Sz. programot, vagy más csomagunkban lovagolsz, akár órarendi időpontod megtartásával is csomagot válthatsz.

Ha jelenleg nem vagyunk aktív kapcsolatban, a naptárban jelzett időpontok egyikében szívesen látlak egy személyes találkozóra.

Ezen a találkozón átbeszéljük a részleteket: fixáljuk a tanulási napodat és időpontodat, átbeszéljük a tanulói szerződés pontjait és a házirendet, valamint kitűzzük a kezdés pontos időpontját.

Ha ezek után is úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a kalandba, az első 4 alkalom díját az első óra előttig kell rendezned.

Görgess lejjebb és válassz időpontot a naptárban!

július 2020
hét ked sze csü pén szo vas
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

 

Itt foglald le időpontodat egy személyes tájékoztatásra!

Kattints az egyik szabad napra (fekete szín), majd válassz az elérhető időpontok közül!

Ezt követően a rendszer email-ben jelzi felénk igényedet.

Várd meg a visszaigazoló email-t: ha ez megérkezik hozzád, az időpont a tiéd, szeretettel várunk!

Ha nem találtál szabad időpontot a naptárban, akkor jelenleg nem tudunk új tanulót fogadni. Iratkozz fel, hogy értesíthessünk, ha újra van szabad helyünk!