Érdekel a lovaglás? Szeretnéd mielőbb félelem nélkül irányítani a lovat?

Nálunk nem csak nyeregbe ülsz, hanem megtanítunk arra is, hogyan teremts kapcsolatot a lóval!

A ló nagy. A ló erős. A ló fenséges. És talán … félelmetes?

Ez a kettősség talán benned is él: a vágy hogy felülj egy lóra, hogy kapcsolatba kerülj vele, hogy irányítsd, hogy szabadon kószáljatok.

Ugyanakkor a vágyak mellett ott bújkál a félelem is: “mi lesz, ha ledob, ha megsérülök, ha nem hallgat rám?”

A felszabadult lovaglás alapja az, hogy a ló és lovasa között kialakuljon egy harmonikus kapcsolat

Képzelj el egy ménest! Mi történik, hogyan szerveződik a csoport?

A vezér ló figyeli a környezetet és jelzi a ménesnek, ha indulni kell, vagy ha épp menekülni. A ménes pontosan azt teszi, amit a vezér ló diktál. Nincs ellenkezés, nincs vita.

A helyzet az, hogy a ménes lelkiállapota és nyugalma a vezér ló jelzései szerint változik: ha a vezér ló nyugodt, a ménes békésen legelészik, pihen vagy épp boldogan vágtázik.

Most képzeld el azt, Te vagy a ménes vezetője

A ló rád bízza magát: folyamatosan rád figyel, érzékeli minden rezdülésed, pontosan azt teszi, amit kérsz tőle. Nincs vita, nincs kitörési kényszer … csak biztonság és magabiztos irányítás.

Ha megtanulod, hogyan kapcsolódj össze lovaddal és hogyan fogadtasd el magad természetes módon vezetőnek, akkor a lovaglás olyan hobbitevékenységeddé válik, ami nem csak testileg, de lelkileg is feltölt.

Hol és hogyan tudod ezt megtanulni?

Lovas oktatásunk alapja saját módszertanunk, a Kapcsolat Alapú Lóhozállás.

Amikor eljössz hozzánk, első lépésként megtanítjuk, hogyan létesíts kapcsolatot lovaddal. Az élmény már önmagában is egyedülálló: a ló, amelyik rád sem hederít, néhány perc talajon végzett munka után önmaga kéri, hogy veled lehessen!

Amikor ez megtörténik, Te lettél a ménes vezére, ez lesz az alapja a lovas oktatásodnak. A ló rád figyel, nem tesz kiszámíthatatlan, veszélyes mozdulatokat.

A kapcsolat megvan, most meg kell tanulnod az irányítás fortélyait!

Ha teljesen kezdő lovas vagy, futószárral kezdünk. Megtanítom neked, hogyan ülj helyesen a lovon, hogyan adj neki finom jelzéseket (segítségeket), hogyan léptesd a lovat mindhárom jármódban (lépés, ügetés, vágta), hogyan irányítsd, hogyan állítsd meg stb.

Ha még kezdő vagy, de ültél már lovon, a fentieket tökélyre visszük, hogy már futószár nélkül, önállóan tudd stabilan, biztonságosan irányítani lovadat.

Ha lovagolsz egy ideje, de még nem érzed magad annyira biztosnak, hogy osztálylovagolj, vagy belekezdj a KAL csomagunkba, akkor átvesszük az alapokat, hogy mindent helyretéve belevágj távolabbi céljaid elérésébe.

A cél az, hogy mielőbb haladó lovassá válj!

Lovat irányítani egy dolog, de itt ne állj meg! Meg kell tanulnod “élesebb helyzetekben” is tartani a kontrollt.

Emlékszel? Amikor adott napon a lovaddal létrejött a kapcsolat, onnantól Te vagy a ménes vezére. Az életben – pl. terepen – időnként mégis előfordulhat olyan helyzet, hogy lovad megijed, megugrik. Ezeket fogod tudni majd kezelni, amikor készségeid megfelelő mértékben megerősödtek.

A cél tehát az, hogy mihamarabb átlépj valamely középhaladó vagy haladó programunkba, az osztálylovaglásba, vagy a KAL-ba!

Ha maradnál a kijelölt időnél tovább egyéni edzéseinken, akkor ezt megteheted az egyéni gyémánt csomagunkban.

Ha szíved csücske lett a talajmunka a SzÖSz programunk során, és csak ki szeretted volna próbálni a lovaglást is, de visszahúz a szíved, akkor áss mélyebbre a SzÖSz II. programunkban.

Mennyi idő alatt válhatsz kezdő lovasból középhaladó lovassá?

Tapasztalataim szerint 16 alkalom lovaglás nálunk elegendő ahhoz, hogy kontrollált körülmények között (karámban, felügyelet alatt, egyetlen lovasként) felhozd lovas készségeidet oda, hogy szintén kontrollált körülmények között, de csoportban, vagy KAL edzésen csiszold tovább lovas tudásod.

Ha már korábbi lovas tapasztalattal érkezel hozzánk, és csak az alapokat kell helyretenni, akkor gyorsabban is haladhatsz tanfolyamaink között.

Ez azt jelenti, hogy ha teljesen kezdőként heti 1 alkalommal jössz lovagolni, 4 hónap alatt szintet lépsz: már nem kezdő lovas vagy, hanem egy különleges készséggel felvértezett középhaladó!

Különleges annyiban, hogy nem csak felülsz a lóra és lesz, ami lesz (ez a tipikus eljárás a lovasisoklákban, és a fő oka megannyi balesetnek), hanem tudni fogod, hogyan létesíts kapcsolatot lovaddal, már mielőtt nyeregbe szállsz és utána a lovagláss közben is.

Mit ad neked az egyéni programunk?

Amellett, hogy megtanulod a kéztől független, stabil ülést, 30 éves lovastapasztalatom alapján kapsz tőlem egy egyénre szabott, személyes értékelést. Ebben megláthatod fejlődésed ívét az én szemszögemből, rávilágítást kapsz a gyengeségeidre, erősségeidre. Javaslatot kapsz a képességeid további fejlesztésére és ajánlást, merre haladj tovább a lovaskarrieredben.

Neked való ez a képzés?

  • Igen, ha túl vagy legalább 3 hónap SzÖSz tanfolyamon (bemeneti követelmény).
  • Igen, ha még kezdő lovas vagy.
  • Igen, ha már lovagolsz egy ideje, de vannak hiányosságaid.
  • Igen, ha a lovaglás számodra nem csak egy fitnesz mozgásforma, hanem vágysz arra, hogy kapcsolatot teremts a lóval.
  • Igen, ha nem akarsz hosszasan leragadni a kezdő szinten, hanem  komolyabba távlati céljaid vannak.

 

  • Nem, ha kizárólag a ló viselkedéstana érdekel. Akkor neked a Sz.Ö.Sz programot ajánlom.
  • Nem, ha lovas balesetet éltél át és mély félelem van benned a lovak iránt. Neked a Bátorság kurzust ajánlom.
  • Nem, ha már középhaladó lovas vagy, neked az Osztálylovaglást vagy a KAL programot ajánlom.

Mennyibe kerül az Egyéni lovasoktatás programunk?

A tanfolyam díja: 28000Ft/4 alkalom, amelyet a tanuló előre fizetéssel vásárol meg. Az órák előre megegyezett, fix időpontban vannak megtartva. Ennek részleteit a Tanulói Szerződés rögzíti.

“Oké, Kriszti, tetszik: meg akarok tanulni lovagolni! Érdekel az egyéni lovasoktatás programotok. Hogyan tudok beiratkozni?”

A naptárban jelzett időpontok egyikében szívesen látlak egy személyes találkozóra.

Ezen a találkozón átbeszéljük a részleteket: fixáljuk a tanulási napodat és időpontodat, átbeszéljük a tanulói szerződés pontjait és a házirendet, valamint kitűzzük a kezdés pontos időpontját.

Ha ezek után is úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a kalandba, az első 4 alkalom díját az első óra előttig kell rendezned.

Görgess lejjebb és válassz időpontot a naptárban!

július 2020
hét ked sze csü pén szo vas
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

 

Itt foglald le időpontodat egy személyes tájékoztatásra!

Kattints az egyik szabad napra (fekete szín), majd válassz az elérhető időpontok közül!

Ezt követően a rendszer email-ben jelzi felénk igényedet.

Várd meg a visszaigazoló email-t: ha ez megérkezik hozzád, az időpont a tiéd, szeretettel várunk!

Ha nem találtál szabad időpontot a naptárban, akkor jelenleg nem tudunk új tanulót fogadni. Iratkozz fel, hogy értesíthessünk, ha újra van szabad helyünk!