Szeretnél továbbra is egyéni edzéseken fejlődni?

Speciális lovaglási problémádra keresel megoldást?

A ló nagy. A ló erős. A ló fenséges. És talán … félelmetes?

Ez a kettősség talán benned is él: a vágy hogy felülj egy lóra, hogy kapcsolatba kerülj vele, hogy irányítsd, hogy szabadon kószáljatok.

Ugyanakkor a vágyak mellett ott bújkál a félelem is: “mi lesz, ha ledob, ha megsérülök, ha nem hallgat rám?”

Ezek a félelmek gyakran dolgoznak a háttérben.

Ha kezdőként több időt szeretnél hagyni magadnak, mint az egyéni lovasoktatás programunkban kijelölt idő, vagy már lovastudással érkezel hozzánk és speciális területeken szeretnél fejlődni, ez az egyénileg Rád szabott tanfolyam lesz a legjobb választás.

A felszabadult lovaglás alapja az, hogy a ló és lovasa között kialakuljon egy harmonikus kapcsolat

De mindemellett kell, hogy kialakuljon a stabil, kéztől független biztonságos ülésed.

Nem vagyunk egyformák!

A tanfolyam ajánlatoknál igyekeztem megadni egy átlagos, nagyjából behatárolható képzési időt, hogy tudj számolni vele, mennyi ráfordítással milyen lovastudás szintre tudsz fejlődni. De vannak egyéni eltérések. Nem mindenkinek egyforma a testalkata, az egyensúlyérzéke, a ritmusérzéke….és a leginkább fejlődést befolyásoló tényező: a bátorsága!

A filmekben ez az egész olyan egyszerű. Csak ülnek a száguldó lovon és mosolyognak.

Felébredt benned a vágy, hogy megéld a lovaglás adta szabadságot. Aztán elmész a lovasiskolába, és ott szembesülsz vel, hogy valójában mekkora egy ló. És amikor Te ülsz rajta, már nem is olyan könnyű egyensúlyozni, lekövetni a mozgását.

Közben jönnek a félelmet keltő gondolatok…

“Ha leesek, ki látja el a gyerekeket?”

“Ha megsérülök és kiesek a munkából, hogyan fogunk megélni?”

“Az egész családom óvva int és le akar beszélni a lovaglásról. Mi lesz, ha igazuk van és ez tényleg őrültség?”

Lovas oktatásunk alapja saját módszertanunk, a Kapcsolat Alapú Lóhozállás. Amikor eljössz hozzánk, első lépésként megtanítjuk, hogyan létesíts kapcsolatot lovaddal. Ezért kell minden lovasunknak elvégezne a Sz.Ö.Sz. programot. Ez már eleve jóval biztonságosabbá teszi lovaglásodat, hisz nem egy ismeretlen állat hátára dobunk fel, miközben Te tehetetlennek érzed magad és azt sem tudod mi fog történni. Az élmény már önmagában is egyedülálló: a ló, amelyikre ráülsz, szabadon követ, figyel Rád, és Te megismerted őt már a talajmunka során.

Amelyik ló rád figyel, nem tesz kiszámíthatatlan, veszélyes mozdulatokat.

Ezt elméletben tudod, de megértem, hogy nehéz zsigereidben is megélni a biztonságot!

Ha teljesen kezdő lovas vagy, és az egyéni lovasoktatás csomagunkban kezdtél, de négy hónap után még maradnál egyéni edzéseinken, hogy lovas készségeidet egyszemélyben veled foglalkozva fejlesszük ez a csomag neked való. Itt továbbra is kitűzzük személyes célodat és egyeztetjük, hogy mennyi időt szánunk a képzésedre, tehát ne gondold, hogy a végtelenségig ez az egy csomag lesz számodra a lehetőség.

Ha már nem vagy kezdő és valamilyen tipikus lovaglási hibával küzdesz, amit egyéni edzés keretében lehet orvosolni (pl.: nem megy a vágtabeugratás; minden ló elvisz a vállán a fordulatban; notoriusan előre dőlsz stb…) akkor az előbbieket tökélyre visszük, saját, egyéni edzésterved mentén haladva.

A cél továbbra is az, hogy mielőbb haladó lovassá válj!

A cél tehát az, hogy mihamarabb átlépj valamely középhaladó vagy haladó programunkba, az osztálylovaglásba, vagy a KAL-ba!

Ha szíved csücske lett a talajmunka a SzÖSz programunk során, és csak ki szeretted volna próbálni a lovaglást is az Egyéni lovasoktatás csomagban, de visszahúz a szíved a szabadidomítás felé, akkor áss mélyebbre a SzÖSz II. programunkban, ne ezt a csomagot válaszd.

Mennyi idő alatt válhatsz kezdő lovasból középhaladó lovassá?

A gyémánt csomagban már speciális problémákat oldunk meg, vagy teljesen egyéni ütemben fejlődő lovasokat oktatunk. Így itt általánosságot nem tudok meghatározni. Viszont mielőtt belekezdesz a gyémánt programba, a személyes tájékoztatásod időpontjában személyre szabjuk az edzéstervedet és közösen kijelöljük tanfolyamod zárásának az időpontját.

Neked való ez a képzés?

  • Igen, ha túl vagy 4 hónap Egyéni lovasoktatás tanfolyamunkon kezdőként.
  • Igen, ha lovastudással érkezel és speciális problémád van.
  • Igen, ha a lovaglás számodra nem csak egy fitnesz mozgásforma, hanem vágysz arra, hogy kapcsolatot teremts a lóval.
  • Igen, ha nem akarsz hosszasan leragadni a kezdő szinten, hanem  komolyabb távlati céljaid vannak.

 

  • Nem, ha lovas traumát éltél át és mély félelem van benned a lovak iránt. Neked a Lovas Trauma Kezelése programot ajánlom.
  • Nem, ha már középhaladó lovas vagy, neked az Osztálylovaglást vagy a KAL programot ajánlom.

Mennyibe kerül az Egyéni Gyémánt programunk?

A tanfolyam díja: 32000Ft/4 alkalom, amelyet a tanuló előre fizetéssel vásárol meg. Az órák előre megegyezett, fix időpontban vannak megtartva. Ennek részleteit a Tanulói Szerződés rögzíti.

“Oké, Kriszti, tetszik: egyéni edzésen akarok lovagolni! Érdekel a Kapcsolat Alapú Lóhozállásra épülő gyémánt programotok. Hogyan tudok beiratkozni?”

Ha napi kapcsolatban vagyunk, mert nemrégiben végezted el Egyéni lovasoktatás csomagunkat, akkor akár órarendi időpontod továbbvitelével is folytathatjuk. Ha egy ideje nem vagyunk kapcsolatban, akkor a naptárban jelzett időpontok egyikében szívesen látlak egy személyes találkozóra.

Ezen a találkozón átbeszéljük a részleteket: fixáljuk a tanulási napodat és időpontodat, átbeszéljük a tanulói szerződés pontjait és a házirendet, valamint kitűzzük a kezdés pontos időpontját.

Ha ezek után is úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a kalandba, az első 4 alkalom díját az első óra előttig kell rendezned.

Görgess lejjebb és válassz időpontot a naptárban!

április 2020
hét ked sze csü pén szo vas
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

 

Itt foglald le időpontodat egy személyes tájékoztatásra!

Kattints az egyik szabad napra (fekete szín), majd válassz az elérhető időpontok közül!

Ezt követően a rendszer email-ben jelzi felénk igényedet.

Várd meg a visszaigazoló email-t: ha ez megérkezik hozzád, az időpont a tiéd, szeretettel várunk!

Ha nem találtál szabad időpontot a naptárban, akkor jelenleg nem tudunk új tanulót fogadni. Iratkozz fel, hogy értesíthessünk, ha újra van szabad helyünk!