Már érzed, hogy milyen erős kapcsolat tud kialakulni lovad és közted?

Ideje ezt a kapcsolatot a kölcsönös bizalomra építeni!

Már együtt dolgozunk egy ideje. Tapasztaltál valami újat a talajmunka során, és megélted ugyanazt a Kapcsolat Alapú Lovaglás csomagunkban.

 

Már el tudod érni, hogy lovad szabadon kövessen. Játszi könnyedséggel irányítod őt távolról, úgy vagytok együtt a talajmunkában, mintha egy könnyed táncban lennétek. A gondolatoddal szabályozod az iramát. Tudod, hogy tükörként modellezi mozgásodat, és kihívásokat is meg tudsz oldani erőszak nélkül.

Amikor lovagolsz, már tudod, mire figyelj. Érzed lovad gondolatait, figyeled a testét. Észreveszed, ha visszatartja a lélegzetét, azt is, ha felpörög a pulzusa és fél valamitől. Már nem csak érzékeled ezeket a jeleket, hanem reagálni is tudsz rájuk, bármikor meg tudod őt nyugtatni. Már azt érzi miközben ülsz a hátán, hogy feltétel nélkül elfogad vezetőjének és Te vagy számára a biztonságot adó pont. Úgy vagytok együtt, mint vezető és ménestag, mint kanca és csikója.

Ha eljutottál erre a szintre biztosan Téged is elkezdett zavarni valami. Valami, ami ebben a természetesen tökéletesen alakuló kapcsolatban annyira emberi maradt…Igen! A lovad szájában zabla van!

A Kapcsolat Alapú Lovaglás programunkban való tanulás előtt fel sem tűnt, hogy mennyire zavaró, ugye?

Pedig az egyéni lovasóráid során megtanultad hogyan használd úgy, hogy ne árts vele és ne okozz fájdalmat vele a lónak. Valami mégse stimmel.

Amikor megismered ilyen mélyen a lovak természetét és kialakul köztetek a tiszta és érthető kommunikáció, akkor ez az eszköz valahogy már nem illik a képbe.

Olyan, mintha gyermekednek nem mernéd elengedni a kezét miközben sétáltok, holott tudod milyen okos, és bízol benne annyira, hogy nem gondolod, beszalad az autók alá. De akkor minek fogod a kezét? Valami belső kényszer miatt, ami azt súgja, hogy ne merd megtenni azt a lépést, hogy elengeded. Pedig milyen jó lenne őt látni, ahogy szabadon futkározik körülötted és mégis betartja a biztonságos távolságot a veszélyzónáktól! A félelmetes hirtelen megnyugtatóvá válna, hisz ráébrednél, a te kontrollod nélkül is működnek a dolgok!

Ha a zabla szerinted is csak a fejünkben lévő korlát eszköze, itt a helyed!

 

Ebben a csomagban egy régi álmom teljesül. Ez az a csomag, ami lovasiskolám létrehozásakor a szemem előtt lebegett, és nagyon hosszú, rögös út vezetett addig, hogy elindulhasson. Titkos álmom, hogy egy szép napon minden tanulóm mosolyogva, zabla nélkül lovagolva élje meg a lovazást.

Ez az a csomag, amiben minden lovaglásba fektetett fáradtságod és kitartásod célba ér! Az a szabadság, amit a zabla nélküli lovaglásban megtapasztalsz, semmihez sem fogható. Itt a ló iránti szereteted, a kölcsönös bizalom, és a lovaglás iránti elhivatottságod kiteljesedik.

Ha már zabla nélkül lovagolsz, akkor eljutottál arra a szintre, amelyről a legtöbb szabadidős lovas csak álmodik!

 

Miközben megérzed azt, amit nehéz leírni, megtanuljuk a zabla nélküli lovaglás fortélyait. Kipróbálunk több zabla nélküli eszközt, és arra is megtanítalak, hogy ha van saját lovad, hogyan tudod őt rávezetni erre a típusú kommunikációra.

A zabla nélküli csomagban csak bekerített lovaglópályán lovagolunk! Tereplovaglásra zabla nélkül nincsen lehetőség, hiszen amint közterületre lépünk, nem csak magunkért, hanem másokért is felelősek vagyunk!

Neked való ez a képzés?

  • Igen, ha túl vagy legalább 3 hónap KAL tanfolyamon (bemeneti követelmény).
  • Igen, ha már stabil, jó üléssel rendelkező lovas vagy.
  • Igen, ha már versenyzel egy szakágban, de a bizalom terén vannak hiányosságaid.
  • Igen, ha van saját lovad és szeretnéd zabla nélkül lovagolni.

 

  • Nem, ha van benned félelem a lovaglás iránt.
  • Nem, ha a tekintélyelvű módszerek híve vagy .
  • Nem, ha még kezdő vagy középhaladó lovas vagy, neked az Egyéni lovasoktatás vagy a KAL programot ajánlom.

Mennyibe kerül az országban egyedülálló Zabla nélküli programunk?

 

A tanfolyam díja: 48000Ft/4 alkalom, amelyet a tanuló előre fizetéssel vásárol meg. Az órák előre megegyezett, fix időpontban vannak megtartva. Ennek részleteit a Tanulói Szerződés rögzíti.

“Oké, Kriszti, tetszik: meg akarok tanulni zabla nélkül kommunikálni a lovammal! Érdekel, hogyan tudom kialakítani a bizalmamat. Hogyan tudok beiratkozni?”

 

Ha most végzed a KAL programot, akár órarendi időpontod megtartásával is csomagot válthatsz.

Ha jelenleg nem vagyunk aktív kapcsolatban, a naptárban jelzett időpontok egyikében szívesen látlak egy személyes találkozóra.

Ezen a találkozón átbeszéljük a részleteket: fixáljuk a tanulási napodat és időpontodat, átbeszéljük a tanulói szerződés pontjait és a házirendet, valamint kitűzzük a kezdés pontos időpontját.

Ha ezek után is úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a kalandba, az első 4 alkalom díját az első óra előttig kell rendezned.

Görgess lejjebb és válassz időpontot a naptárban!

április 2020
hét ked sze csü pén szo vas
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123

 

Itt foglald le időpontodat egy személyes tájékoztatásra!

Kattints az egyik szabad napra (fekete szín), majd válassz az elérhető időpontok közül!

Ezt követően a rendszer email-ben jelzi felénk igényedet.

Várd meg a visszaigazoló email-t: ha ez megérkezik hozzád, az időpont a tiéd, szeretettel várunk!

Ha nem találtál szabad időpontot a naptárban, akkor jelenleg nem tudunk új tanulót fogadni. Iratkozz fel, hogy értesíthessünk, ha újra van szabad helyünk!