Boleró

Boleró 8 éves (2011-es) kanca. Marmagassága bottal 170 cm. Egy kedves, impozáns külsejű ló, akit ha megismersz, rabul ejt: mozgása dinamikus, könnyed és puha, patadobbanás nélkül száguld végig a legelőn.

Olyan leendő gazdának szánom, aki

  • nem a tekintélyelvű lókiképzési módszerek híve
  • magabiztos ülése van minden jármódban
  • már rendelkezik néhány éves tapasztalattal
  • puha kezű
  • érzően közvetíti a segítségeket
  • türelmes

Boleró jelleme végtelenül kedves, megkapó, lovagláskor átengedő. Minden nap kiváncsian várja, hogy odalépjek a karámjához és kivigyem őt. Hívásra jön, a kötőfékbe beledugja a fejét.  Lovagláskor dinamikus, de nem siet, soha nem ugrál, nem bokkol, nem ragad el. A környezeti tényezőkről könnyen magamra tudom vonni a figyelmét. Finom segítségekre azonnal reagáló érzékeny kanca.

Képek Boleróról

Kattints a képre és lapozd az albumot!

Videók Boleróról

Boleró története

Bolerót a tenyésztőjénél hobbi célra lovagolták, legtöbbször terepen. Itt közben kiváló származása miatt több csikója is született, remek csikónevelő, ösztönös anya.

Kiképzésében a rendszeres edzés  2018-ban kezdődött, amikor egy kedves barátom ugróistállójába került. Itt nagyon gyorsan fejlődött, jófejű és készséges volt a közös munkában.

Hozzám nemrégiben innen érkezett, kifejezetten azért, hogy egy végleges, szerető gazdát találjak számára. Tehát a mi ismeretségünk nem túl régi, de ami ezalatt kialakult köztünk, azt részletesen leírom.

A szabadidomítás alapjait azonnal értette és napi szinten alkalmazzuk is elemeit. Talajról könnyen kapcsolódik, stabil a követésben és könnyedén küldhető. Eleje, hátulja körüli fordulatot, hátralépést ismeri. Teljes teste deszenzibilizálva, tehát minden testrésze érinthető.

Nagyon könnyen vezethető, nem húz el, nem akar megállni legelni, szépen halad mellettem. Ápoláskor kiköthető, nyugodtan áll. Nem csikis, heveder húzásától nem fél. Minden lábát könnyen adja.

Etetéskor nem követelőző, nem kapar.

Mozgékony, legelőn szeret vágtázni, de nem ugrál.

Jelenleg nálam félrideg tartásban, egy saját beállóval rendelkező nagy karámban van tartva. Itt nyugodt, nem rohangál. Amint bemegyek hozzá, mindenhova követ.

Az emberekhez azonnal odamegy, a simogatást nagyon szereti.

Nem rúg, nem harap, soha nem sunyít. Rossz szokása nincsen.

A tulajdonosánál 110 cm-ig ugrott, de nem sportcélra szánjuk, szeretnénk ha megbecsült, igényes hobbilóként élhetne.

Lovaglásra élénk, nem hajtós, könnyedén fordul. Vár a lovasra, soha nem siet. Súlypontra nyújt, rövidít. Nagyon mélyen belép maga alá a hátuljával, mozgása kifejezetten kényelmes. Könnyen megy előre a csizmára, szája extra puha! Egy vastag műanyag csikózablával van lovagolva, de időnként ez is erősnek bizonyul neki. CSAK FINOMKEZŰ lovasnak eladó, az erős kézre a szár kihúzásával reagál!

A jobb elején korábbi párta letaposásból eredő szőrkopás látható, ami csak esztétikai hiba. Lábai szárazak, hibátlanok.

Lóútlevele teljes származással, érvényes oltása és érvényes vérvétele van, rendszeresen féreghajtva.

Nyugat-nílusi vírusra vakcinázva.

Cegléden a Tulipános tanyán megtekinthető, próbája előzetes egyeztetés után lehetséges, a lovasiskola időbeosztásához igazodva.

 

Eladási Ár: ******.-Ft

Érdekel eladó lovunk?
Egyeztessünk az alábbi számon:

+3670/9-438-395